Gyártás,  Mérés,  Műhely

Mérés!

Képesek vagyunk sok mindent legyártani és ezt meg is tudjuk mérni!

Fordult elő már Nálunk is, hogy le tudtuk esztergálni az adott alkatrészt, de gondot jelentett a megmérése. Ilyenkor a “leleményes esztergályos” kitalálja miként oldható meg a precíz mérés az adott eszközparkkal. Többnyire már nincs szükség furfangos megoldásokra, mivel folyamatosan bővül a mérőeszközeink száma, típusa.

Egy forgácsoló műhely legáltalánosabb mérőeszköze a tolómérő!

A Digitális tolómérők 0,01 milliméter pontosan tudnak mérni. Rengeteg mérőfelület található rajta, a külső-belső méretek, a furat mélység és a vállak hosszának mérésére is alkalmas. A munkadarabokon fellelhető méretek 70-100%-át a tolómérővel ellenőrizhetjük!

Mindig van a fiókban kettő bontatlan tolómérő, hiszen ezt használjuk a legtöbbet és nagy ritkán előfordul, hogy a munka hevében lesodorjuk az asztalról, ilyenkor etalonok segítségével ellenőrizzük a pontosságát, ha szükséges cseréljük!
Időről-időre ellenőriznünk kell a mérőeszközeink pontosságát, megbízhatóságát és nem szaladhatunk folyton az akkreditált laborokba, így beszereztünk néhány kerámia mérőhasábot, a napi rutinellenőrzéshez! Vannak acélból készült mérőhasábjaink is, de a kerámia hőtágulása nagyságrendekkel kisebb, így alkalmasabb a tolómérő ellenőrzésére!

Amennyiben az adott méretet betűrte a megrendelő, mondjuk egy 0,02 milliméteres tűrésmezőbe, már egy komolyabb és ebben a mérési tartományban precízebb eszközt a mikrométert használjuk.

Ez egy igen méretes mikrométer 200-300 milliméterig, használata szakembert és gyakorlatot igényel!

Léteznek olyan forgácsolással előállított gépelemek, melyek speciális mérőetalonokat, úgynevezett kalibereket igényelnek. Amivel a legtöbbször találkozunk azok a menetek. Mind a csavarnak, mind az anyának is meg van a maga kalibere, így garantálhatjuk, hogy a szabványos csavarunk, egy szabványos anyával összetekerhető legyen, készüljön az nálunk, vagy a Föld bármely pontján.

Végtelen mennyiségű menetkalibert lehetne felhalmozni, a menet fajtáknak és a méreteknek köszönhetően. Mivel egy edzett köszörült etalonról beszélünk, igen borsos áruk van, így elő-elő fordul, hogy mintadarab alapján készítjük a menetet.

Egy valós történetünk még érdekes lehet, amikor az alkatrész felületi érdességét kellet ellenőriznünk, de nem volt hozzá eszközünk. A partner hiába volt 15-20 percnyi autóútra tőlünk, a napi 3-4 ingázás nem volt költséghatékony megoldás. Igy vásároltunk egy felületi érdességmérőt, ami azóta is jó szolgálatot tesz.

Középen az említett felületi érdességmérő műszer, körülötte még néhány kaliber!

Forduljon hozzánk bizalommal, az info@sosman.hu email címen vagy a +3630/481-39-53 telefonszámon!

Heindl Ferenc

Ügyvezető

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.