Műhely

Auditálás az SOS Manufacturing Kft.-nél!

A múlt hét elején, legnagyobb partnerünk látogatott el hozzánk, hogy auditálja cégünket.

Több ismerősöm is összerezzen, mikor meghalja az auditálás szót, de nálunk -az SOS Manufacturing Kft.-nél ez nem így zajlott. Mindössze egy alaposabb “portörlésre” volt szükség, hogy az amúgy a hétköznapok során fenntartott rend, esetleg még egy kicsit jobban mutasson.

Most már ebben a sarokban sincs pókháló! 😀

Tudjuk azt, hogy egy ilyen látogatásból, nagyon sokat tanulhatunk. Egyrészt felhívja a figyelmünket a partner, ha esetleg valahol fejlesztésre, változtatásra szorulnánk, másrészt éberen is tart minket, hogy mindig képviselni tudjuk a magunktól is elvárt magas szolgáltatási szintet. Jól felfogott érdekünk, hogy pontos és naprakész képünk legyen bizonyos piaci preferenciákról, trendekről, partneri elvárásokról!

Szóval bátran álltunk az esemény elé és remek visszajelzéseket kaptunk a saját működésünket illetően. Például: 

A gépeknél mindig a partner által biztosított, legfrissebb verziójú rajz van. Ebből következik, hogy még sosem volt szükség alkatrész selejtezésre, mert a fiókból előkerült egy régebbi verziójú rajz az adott munkadarabról.

A már említett mérőeszközeink rendszeres “házi” vizsgálaton esnek át, néhányuk pedig akkreditált mérőlabort is megjár évente.

Minden műszakkezdés és gépbeállítás után, a kalibrált mérőeszközökkel is ellenőrizzük a darabokat, így mindjárt kiderül, a gépnél használt tolómérő pontatlansága!

Partner, rajzszám és verziószám szerint katalogizált CNC programok. Ez az évek alatt megszerzett gyakorlati tapasztalat fontos pontja a működésünknek, hiszen így gyorsabban és precízebben tudunk beállni a visszatérő munkákra!

Az alapanyagok megfelelő tárolása. Elkerülhetetlen eleme egy műhely gördülékeny működésének és egy gyors és megbízható gyártási folyamatnak. Erről egy, az SOS Manufacturing Kft. számára készített, egyedi tároló gondoskodik, moduláris rendszerrel elkülönítve a különböző anyagtípusokat egymástól.

Lakkfilctollal feliratozzuk a beérkező alapanyagokat!

Nem utolsó sorban pedig a gépek karbantartásához szükséges hozzáértő szervíz biztosítása. Mechanikus oldalról néhány apró javítást mi is el tudunk végezni, de egy geometriai beállításhoz ha a szaktudásunk meg is van, az ellenőrzésekhez nincs meg minden eszközünk. Elektromos oldalról a kezdetektől egy és ugyanaz a csapat érkezik hozzánk és nem emlékszem olyan esetre hogy ne tudták volna megoldani a problémákat így rövid idő alatt munkára képes állapotba hozni a gépeket. Hálásak vagyunk, hogy egymásra találtunk velük és, hogy mindig gyorsan rendelkezésünkre állnak! Köszönjük!

Még egy apróság a végére. Mindig igyekszem időt szakítani, hogy egy-egy szakmai kiállítást meglátogassunk a kollégáimmal, így tágítva a szakmai látóterünket. Később, ha elénk sodor az élet egy megoldandó feladatot valószínű, hogy a legköltséghatékonyabb megoldást tudjuk kiválasztani a rengeteg lehetőség közül.

Legutóbb a Mach-Tech kiállításon informálódtunk a csapattal!

Várjuk régi és jövőbeli partnereink jelentkezését az info@sosman.hu mailcímen, vagy a +3630/481-39-53-as telefonszámon!

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.